33% OBČANŮ JSOU SVOBODNÍ

18. 10. 2017 20:35:55
Přijďte stvrdit svým hlasem své přesvědčení, životní styl a nenechte si ho nikým vzít! Blíží se volby. Někteří z Vás jsou už rozhodnutí komu dát hlas. Mnoho z Vás však váhá a nakonec k volbám nejde. Berete to jako projev svobody.
Máte rádi, když věci plynou. Cítíte se volně a dobře, když nemusíte rozhodovat. Chcete žít svůj život a neřešit. A nebo jste si prostě jen nevybrali. Či snad na to nemáte čas.

Někteří říkají, že volit je občanská povinnost. Není! Je to vaše právo. Výsada! Možnost. Možnost o kterou můžeme přijít! Stačí jen, když o tuto výsadu nebudeme pečovat. Stejně jako květina, která se nezalévá, brzo uschne. Stejný osud čeká i takovou demokracii.

Slyšel jsem argumenty jako: Jeden hlas nic nezmění. Nemám na to názor. Pro mnohé z nás je někdy těžké se rozhodnout. A leckdy se podvědomě necháme strhnout jen lepším řečníkem či opakovaným argumentem, ač o problematice nic nevíme. Jsme lidé.

Měli bychom ale myslet na jednu věc. Nenechme si diktovat jak máme žít. Žijme si své životy dle svého rozhodnutí. Klidně přijměte názory na to či ono od koho uznáte za vhodné, bude to Vaše rozhodnutí. A Vaše rozhodnutí je to nejlepší!

Dbejte ovšem na důležitou věc! Mít možnost! Svobodu ve Vašem rozhodnutí. A jen málokterá strana Vám dává svobodu. Například jedni chtějí euro, druzí nikoliv. A co je správné? Referendum? Aby se 49% obyvatel podřídilo 51%? A v dalších otázkách postupovat podobně? Dojde jen k nesvárům a následnému tříštění společnosti. Najdete stranu se kterou se shodnete ve všech otázkách na 80%? Je jiné řešení? Lepší? A je demokratické? Zajisté! Zkuste trošku poodstoupit

Stačí nechat lidem možnosti! A to propagují Svobodní! Například Vám nebudou nikdy bránit mezi sebou platit eurem, bitcoinem či třeba jahodami nebo hřebíky. Stát však bude ctít českou korunu. Ale nikomu nebude bránit používat cokoliv jiného! A každý má možnost se dohodnout s druhým, co jim vzájemně vyhovuje nejvíce. Podobné řešení mají Svobodní u dalších společenských otázek. Nechat lidi, ať si vyberou, co je pro ně nejlepší.

Obdobné je to třeba s rychlostí na dálnici. Pro lepší bezpečnost snižujeme a omezujeme rychlost, řídíme se značkami. Omezení je čím dál tím víc. Rychlost však není příčinou nehod. Je to bezohledná jízda či nepřizpůsobení se podmínkám. I na našich dálnicích se dá jet v nízkém provozu rychle a bezpečně. Kdo z vás nikdy nepřekročil rychlost? Svobodní jsou pro navýšení limitu či i zrušení maxima. Mohlo by to u nás fungovat jako v Německu. Doporučená 130. Můžete rychleji. Ale pokud způsobíte nehodu, ohrozíte někoho, jde to vše na Váš vrub. Jeli jste více, než je doporučeno. Máte však možnost. Nejste svazováni předpisy.

Další skvělá věc je lidové veto. Běžně svěříte ve volbách moc svým zástupcům. Až sem u nás demokracie funguje. A pak čtyři roky ti zástupci makají. Ano, makají. Většinou pro sebe.... Znáte to sami, jsou toho plné noviny. Rok co rok, již desítky let. Korupce, zneužití moci, podvody, odklonění...

Lidové veto je řešení! Umožňuje občanům na základě petice po schválení jakéhokoliv zákona vyvolat referendum o jeho platnosti. A v případě zamítnutí zákon neplatí! Tím to nekončí. Automaticky se rozpustí parlament a vyhlásí se nové volby. Protože parlament neplní vůli lidu! To by najednou poslanci dostali strach schvalovat si vyšší mzdy, nařízení Bruselu či prodávat majetek pod cenou. Nebo schválit nulové daně mezinárodním společnostem. Přitom tak snadno a lehce svými zákony dupají po místních podnikatelích či občanech, protože ti se před zákonem určitě sehnou. Lidové veto nás chrání před touto zlovůlí.

Straším? Ne. To všechno je fakt, kam až došla naše zem v třicetiletém období rádoby demokracie. Povyšme ji! Udělejme českou demokracii šlechetnou a příkladnou! Přijďte v pátek či v sobotu volit a řekněte NE zaběhlým pořádkům. Dejte hlas Svobodným. Volte číslo 12!

A budete moci žít ve svobodné zemi, v naší zemi, v naší České republice. Každý podle svého uvážení. Nejlíp! Svobodně!
Autor: Martin Makr Kratochvíl | středa 18.10.2017 20:35 | karma článku: 38.27 | přečteno: 1416x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 14 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 268 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 225 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.23 | Přečteno: 630 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 10 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 939
Často hledám jiná a netradiční řešení a dělám dost věcí jinak než je obvyklé. Umím se dívat na věci z jiných pohledů. Také deset let rozvíjím svoji firmu a hlavně: "Přestal jsem mlčet!"

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...