Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

To se to lidem u nás pracuje, když si náklady na budoucí práci platí ze svého!

0 0
možnosti
KF

K18a62r14e33l 50F71u58k29s65a

27. 6. 2014 19:30

Zahlédl jsem termín podnikatelské prostředí. Jaké je nejlepší podnikatelské prostředí? No v dnešní době zejména tam, kde mám odbyt. Pokud má NEXEN odbyt po celé EU a zaváže se, že bude investovat zde a pobídka bude v rozumné výši, tak to sice může být na úkor ostatních států EU (oni to dělají také, jak psal pan Kuchta), ale našim živnostníkům to tedy neuškodí. Jak dlouho budou lidi blábolit než zjistí, že problémem je globální poptávková krize... Ale populisticky sem něco psát i když nic nevím, to je taky možné...

0 0
možnosti
KF

K17a85r21e63l 21F69u93k39s46a

27. 6. 2014 19:14

Pane Kratochvíle, to je trapas. Ano, můžeme se bavit o pobídkách - kdy mají význam a kdy ne. Ale Váš článek je psán absolutně nesmyslně.

0 0
možnosti
Foto

Nesporné. R^

Ovšem všichni naši socialisté neznají jiný způsob. Jsou to nepoučitelní darebácí a vypráskat je ze Strakovky holí je málo. 

Ale vlastně - chovají se zcela logicky. Domácí podnikatel s množstvím kapitálu by je mohl ohrožovat. Cizí nikoliv, ten zase za čas odejde vyzobat cizí ekonomiku jinam.

Skoro se budu muset podívat, jak je v zákoně definována defraudace.

0 0
možnosti
KF

K77a70r14e89l 91F38u54k14s27a

27. 6. 2014 19:35

There you go again! :-)

0 0
možnosti
Foto

Investiční pobídky jsou poskytovány po splnění podmínek daných zákonem o investičních pobídkách, strategického investora pak musí schválit vláda. Prostor pro korupci ... škoda že autor nenapsal, kde a v čem ten prostor spatřuje. A uvádět zrovna investici do Evektoru (a leteckého průmyslu, který je velmi štědře podporován dotacemi) není úplně to pravé ořechové ... ;-)

0 0
možnosti
JK

Kde a v čem ?  Ono i po splnění podmínek není na dotaci nárok.  A pak záleží i na tom, kolik "zapomenete" na stole.  :-/

0 0
možnosti
Foto

ono je to ve skutečnosti ještě o něco horší. Zhruba stejnou částku, jakou pobízí  Nexen aby u nás podnikal, už stát utratil za samotné budování průmyslové zóny Triangle. Tedy demolici původního vojenského letiště, zasíťování parcel a v neposlední řadě za likvidaci ekologických škod. Za ty peníze byste tu tisícovku lidí mohl v podstatě živit celý jejich produktivní život.

3 0
možnosti

27. 6. 2014 8:31

A takovy to krasny bylo letiste s prosakujicimi pohonnymi hmotami do podzemni vody. ..... Kdo si myslite, ze by mel asanovat stare nepotrebne vojenske letiste?

0 0
možnosti
MP

Investiční pobídka je vyhazování peněz. U Flextronicu dávali CIZÍ a BOHATÉ firmě sto tisíc na osobu. Firma každý měsíc propouštěla a nabírala nové síly. Za dva roky odešla. Měli stále tři tisíce pracovníků. Kolik celkem za ty dva roky propustila a nabrala, ani nechci počítat. Tomu se říká vyhozené stamiliony z našich daní. Ted nabízí ČSSD dokonce dvě sta tisíc za pracovníka! A hlavně cizím a bohatým firmám. Kdyby snížili daně, vzniklo by mnoho NAŠICH firem a mnoho lidí by mělo práci. Je důležité podporovat drobné živnostníky, tam je zaměstnáno nejvíc lidí.!!

1 0
možnosti
Foto

Malinko sofistika, ale v podstatě máte pravdu. Ty pobídky... Vzpomeňme Hranice na Moravě a před lety hojně medializovanou kadeřnici Regecovou ( tuším). Ta nechtěla prodat své políčko městu , potažmo holandskému koncernu. Tehdejší premiér Zeman na ni poslal BISku , ta ji přesvědčila.

A dnes , koncern je v p---, (prachu) , plechová katedrála zdobí město dál a starosta města si ulevil : "Že těch Regecových tehdy nebylo více..."

Tat tak.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti
Foto

Naprostý souhlas R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 940x
Často hledám jiná a netradiční řešení a dělám dost věcí jinak než je obvyklé. Umím se dívat na věci z jiných pohledů. Také deset let rozvíjím svoji firmu a hlavně: "Přestal jsem mlčet!"