Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Súhlasím s vami a vyjadrenie miestostarostky je tak ... politicky zahmlievajúce. Správne sa pýtate prečo je futbal alebo futsal preferovaný pred inými činnosťami, ktoré by nepochybne mohli povzniesť ducha ľudí (čo sa sorry o futbale alebo futsale teda povedať nedá). Ako tradične to bude asi mentalitou ľudí v mestyse - nemáte tie správne konexie, aby ste sa presadil. Ďalšia vec je podpora výherných automatov a lotérií - trochu alibistické zo strany mestysov a obcí - podporíme najprv hazard a závislosť (v nemalých prípadoch spojenú s ďalšou trestnou činnosťou), aby sme potom mohli tieto peniaze prerozdeliť pre činnosti, ktoré tiež s osvetou a zmysluplným využitím (dajme tomu Sokol a podpora detí ešte áno) nemajú moc čo spoločného.

0 0
možnosti

..řekl bych..že vy asi nebudete členem žádného spolku...pokud tomu tak je....pak má jediné možné zdůvodnění vaší kritiky podpory spolků....závist...ano..prachobyčejná závist....pane....

0 0
možnosti

Díky za připomínky. Samozřejmě, dá se to limitovat například maximální částkou na člena, tím vyloučíe efekt bohatého sponzora. (Jen k zamyšlení: bohatý sponzor z obce nepříspívá větší částkou daní na chod obce? ).  Co se týká zaměření spolků (záliby, poslání atd), chtěl jsem to zjednodušit na krev a tak bych to rád ponechal. Nicméně, je to v podstatě místní politické rozhodnotí, co se podpoří (a jak a za kolik) a co ne, a já nedokážu posoudit zda bych měl dávat více peněz "spolku pro zelenější ulice" nebo "spolku pro fialové kytičky u chodníků",  Spíš jsem chtěl článkem poukázat, před blízkými komunálními volbami, že by bylo dobré, aby bylo deklarováno, jak si konkrétně já ( nebo jiní kandidáti do zastupitelestva) tu či onu podporu představujeme.

0 0
možnosti

Připomínka vložena z důvodu velikosti souboru administrátorem jako samostatný příspěvek do blogu.

Radka Kotěrová

0 0
možnosti
Foto

"Druhá hromádka bude rozdělena podle částky, kterou spolek získal na příspěvcích od členů či darů od občanů obce."

Pak by ale nejvyšší příspěvek z druhé hromádky dostával např. spolek golfistů nebo jiných bohatých občanů, kteří si mohou dovolit podporu.

Navíc jsou tu dva problémy:

1. Vy pod spolkem vidíte jen společnou zálibu. Ale co spolky, které mají jiné poslání. Třeba takový spolek "pro krásnější obec", jehož členové se snaží vylepšit své okolí a nedělají to pro vlastní zábavu. Měla by výše příspěvku záviset na tom, kolik přispějí členové?

2. Jak byste definoval příspěvek členů? Pouze finanční? Vždyť ale i u některých žádostí o dotace se jako spolufinancování spolku považují vlastní odpracované hodiny členů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 940x
Často hledám jiná a netradiční řešení a dělám dost věcí jinak než je obvyklé. Umím se dívat na věci z jiných pohledů. Také deset let rozvíjím svoji firmu a hlavně: "Přestal jsem mlčet!"